3 redenen waarom de escaperoom zo populair is

3 redenen waarom de escaperoom zo populair is

Waarschijnlijk heb je weleens verhalen gehoord over een escaperoom. Wellicht van mensen in je omgeving, die dit eens gedaan hebben tijdens bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of familiedag. Het zal je misschien wel opgevallen zijn dat mensen die dit een keer gedaan hebben, hier heel enthousiast over zijn. Benieuwd wat toch de redenen zijn dat de escaperoom zo populair is? Wij hebben drie redenen voor je in kaart gebracht, om dit succes te verklaren!

Snel problemen oplossen

Als je een bedrijfsuitje gaat organiseren, wil je misschien je medewerkers of collega’s ook nog wel iets leren. Omdat je bijvoorbeeld eigenaar bent van een onderneming, of manager van een afdeling. Denk hierbij aan het oplossen van problemen in korte tijd; altijd handig voor op de werkvloer natuurlijk. In de escaperoom leer je dit onderdeel op een leuke, speelse manier. Hier moeten namelijk in korte tijd zaken opgelost worden, om de ruimte tijdig te kunnen verlaten.

Training voor de hersenen

Je hersenen maken dopamine aan, als je de oplossing voor een probleem gevonden hebt. Je ervaart hierbij een gevoel van geluk als je in staat bent om bijvoorbeeld een puzzel op te lossen of een opdracht goed uit te voeren. Ook hierbij geldt; voor medewerkers van een bedrijf is dit natuurlijk het ideale uitje. Eenmaal weer terug op de werkvloer, zal de drive om iets op te lossen nog steeds aanwezig zijn, waardoor de productiviteit zal stijgen. Op een leuke manier!

Altijd een thema die bij je uitje past

Als je op zoek bent naar een leuk bedrijfsuitje kun je voor een arrangement kiezen, waarbij de escaperoom de activiteit zal zijn. Een arrangement is voordelig, alles is vooraf geregeld en je hoeft niet te switchen van locatie. Een prachtige locatie om te gaan voor de escaperoom is het Schwarzwald in Twente. Deze escaperoom locatie is van alle gemakken voorzien en de service is hier uitstekend. Door te kiezen voor een arrangement, weet je zeker dat alles tot in de puntjes geregeld zal zijn en je er zelf geen werk aan hebt. Je kunt hier overigens kiezen uit verschillende thema’s als het gaat om de escaperoom, denk aan bijvoorbeeld The Wild West of Mexican Maffia. Voor welk thema ga jij?