Koop je smartphone online? Hier moet je aan denken.

Koop je smartphone online? Hier moet je aan denken.

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan koop je die best online. Je hebt meer keuze en vaak ligt de prijs lager dan in de winkel. Toch let je best op een aantal zaken vooraleer je je nieuwe digitale vriend in huis haalt. Je kan je namelijk ook vaak vergissen op de online markt. Hieronder vind je meer info.  

Budget 

Eerst en vooral bepaal je best welk budget je wil spenderen aan je nieuwe smartphone. De prijzen zijn zodanig uiteenlopend dat je best een richtprijs voor ogen hebt. De batterijduur, de interne opslagruimte en de camerakwaliteit bepalen bijvoorbeeld vaak hoe duur een gsm is.  Bij de goedkopere modellen zal je ongetwijfeld vaker moeten opladen. Gelukkig heb je tegenwoordig al voor een redelijke prijs externe batterijen of een powerbank. 

Promo’s 

Als je toch een duurder model wil en er niet de volle pot voor wil betalen, kan je proberen om kortingen te scoren. Je kan bijvoorbeeld het internet afschuimen op zoek naar scherpe promo’s. Zeker als je niet per se het laatste model in huis wil hebben. Tijdens de solden of op Black Friday zijn de kortingen soms hallucinant. Of ga je voor een refurbished smartphone? Dan koop je een opgeknapte tweedehands gsm. Ook al gaat het om een tweede leven van de gsm in kwestie, het wordt zo goed gecontroleerd dat je zeker kunt zijn van een optimale kwaliteit. En het is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Voor meer tips rond online kopen en verkopen van tweedehands telefoons, lees dan zeker dit interessant artikel.

Android of Apple?

Altijd keuzestress. Vroeger waren iPhones opmerkelijk beter en sneller dan gewone smartphones. Tegenwoordig wordt dat verschil steeds kleiner. Je hebt erg kwaliteitsvolle smartphones van het merk Samsung bijvoorbeeld die even goed zijn als een iPhone. Het is wel zo dat het design van Apple smartphones vaak nog iets mooier, stijlvoller en gebruiksvriendelijker is dan van een Android smartphone. En nog een voordeel is dat als het allemaal Apple-toestellen zijn, je op elk toestel onmiddellijk al je bestanden terugvindt. Het nadeel is dan dat je waarschijnlijk iets meer zal betalen voor het merk Apple. En ook niet onbelangrijk, voor een Androidtoestel kan je bijna altijd dezelfde oplader gebruiken. Dan hoef je er maar één mee op weekend te nemen. Maar dat wordt binnenkort universeel, dus daarvoor hoef je het dan misschien ook niet te laten. 

Succes met de zoektocht!