Drie voordelen van een naturaverzekering

Drie voordelen van een naturaverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, maar welke je ook kiest, het is altijd verstandig om je nabestaanden goed achter te laten. Als je komt te overlijden is er veel verdriet en zullen nabestaanden zich willen richten op de herinneringen en op de afscheidsdienst. Als er op dat moment financieel niets geregeld is, kan dit voor nabestaanden een tegenvaller zijn. Aan de ene kant moeten zij op dat moment alles in eigen beheer gaan organiseren, daarnaast draaien ze ook nog eens voor de kosten op. Een uitvaartverzekering biedt in dit geval uitkomst. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Een natura uitvaartverzekering is een verzekering die diensten uitkeert op het moment dat iemand komt te overlijden. Alles wordt precies zo uitgevoerd zoals je dit zelf hebt beschreven en er volgt geen factuur meer voor de nabestaanden. Een zorgeloze uitvaart waarmee je nabestaanden geheel ontzorgd.

Natura uitvaartverzekering geeft je vrijheid om te kiezen

Met een natura uitvaartverzekering bepaal je zelf hoe jouw uitvaart eruit komt te zien. Je kunt namelijk kiezen voor verschillende diensten en pakketten. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de basisdiensten, hierbij moet je denken aan de kist, de werkzaamheden van de uitvaartverzorger en de inzet van een rouwauto. Wil je graag een wat uitgebreidere uitvaart dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wat luxere kist, meerdere rouwauto’s en bijvoorbeeld bloemen op de kist en op het altaar. Voor wie wil gaan voor een uitgebreide uitvaart kan ook kiezen voor een luxe broodmaaltijd na afloop en bijvoorbeeld livemuziek tijdens de afscheidsdienst. Sluit hier je natura uitvaartverzekering af.

Natura uitvaartverzekering ontzorgt nabestaanden

Met een natura uitvaartverzorging kunnen nabestaanden zich richten op de rouwverwerking. De uitvaartverzorger weet precies wat de wensen zijn voor de uitvaart en kan zich richten op de uitvoering hiervan. Uiteraard zal er regelmatig overleg plaatsvinden tussen de uitvaartverzorger en de nabestaanden, maar dit zijn voornamelijk praktische zaken. Er hoeven geen zaken besloten te worden, dit ligt immers al vast in de uitvaartverzekering.

Geen facturen met natura uitvaartverzekering

Als de uitvaart achter de rug is, worden er geen facturen gestuurd naar nabestaanden, alle diensten worden betaald vanuit de uitvaartverzekering. De uitvaartverzorger onderhoudt de contacten met de betrokken partijen tijdens de uitvaart, denk hierbij aan een kerk of een restaurant. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de facturen rechtstreeks naar de verzekeringsmaatschappij zullen gaan, zodat nabestaanden hier geen werk aan hebben.