Een webshop vertalen doe je zo

Een webshop vertalen doe je zo

Het idee dat er in Nederland geen groei kans meer is voor de webshop? Tijd om de grens over te gaan! In het buitenland liggen genoeg kansen meer omzet te behalen en uw webshop te laten groeien. Om daadwerkelijk meer succes te behalen op de internationale markt zullen er wel wat voorbereidingen moeten worden getroffen. Het begint bij een goede webshop vertaling. Het succes gaat of staat namelijk met een goede webshop lokalisatie. Hier leest u meer over de juiste aanpak voor het vertalen van een webshop.

Zelf de webshop vertalen

Kosten technisch klinkt het interessant de webshop zelf te vertalen met behulp van een vertaalmachine of een plug-in. Daarnaast is de vertaling snel uitgevoerd en kunt u verder met andere zaken rondom de webshop. Helaas gaat dit niet veel succes opleveren op de lange termijn. Vertaalmachines zijn nog niet in staat de teksten foutloos te vertalen en missen belangrijke nuance verschillen. Deze taak kunt u daarom vooralsnog beter laten uitvoeren door een professionele vertaler.

Het toepassen van SEO bij een webshop vertaling

Bij het vertalen van een webshop is het belangrijk dat de content zoekmachinevriendelijk is en afgestemd is op de juiste doelgroep. Daarom moet een vertaling aangevuld worden met een internationaal zoekwoorden onderzoek. Als uw webshop goed gevonden wordt in de huidige situatie kan het maar zo zijn dat deze na de vertaling de webshop deze niet gevonden word door het buitenlandse publiek. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de vindbaarheid zodat u de doelgroep weet te bereiken.

Hulp bij het vertalen van de webshop

Een webshop vertalen is een hele klus voor een ondernemer. Om het beste resultaat te behalen met de webshop kunt u overwegen de hulp in te schakelen van een vertaalbureau. Sommige vertaalbureaus kunnen u helpen met het vertalen van content maar ook bij het zoekmachine vriendelijk maken van de webshop. Wel is het verstandig een vertaalbureau in te schakelen die ervaring heeft met het vertalen van webshops of websites. Een vertaalpartner die is gespecialiseerd in e-commerce vertalingen kan u op weg helpen met het lokaliseren van de webshop zodat jij het optimale resultaat zult behalen.