Hoe kun je een kantoor zo duurzaam mogelijk inrichten?

Hoe kun je een kantoor zo duurzaam mogelijk inrichten?

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een grote rol in het dagelijks leven. Door de stijgende energieprijzen zijn er veel mensen die hun huis duurzamer proberen te maken. Zo plaatsen steeds meer mensen zonnepanelen, worden huizen beter geïsoleerd en worden er alternatieve manieren van verwarming gebruikt. Maar duurzaamheid kun je ook realiseren op je werkplek.

Wil je graag je kantoor zo duurzaam mogelijk inrichten? Lees dan gauw verder, want wij vertellen je in dit artikel alle ins en outs over duurzaamheid op werk. We geven je tips over onder andere energiezuinige apparatuur, hernieuwbare energie en milieuvriendelijke materialen.

Duurzame producten gebruiken

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit, dus het is zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Op werk zijn er verschillende producten en materialen die je kunt vervangen voor duurzamere alternatieven. Zo kun je proberen minder plastic te gebruiken, kun je kiezen voor hernieuwbare energie of kun je energiezuinige data- en telecommunicatie producten aanschaffen. Gebruik op kantoor ook geen plastic bekers en andere plastic wegwerpartikelen.

Als je kantoor zo duurzaam mogelijk wilt inrichten, is het gebruik van duurzame producten een goede eerste stap. Door kritisch naar je kantoorproducten te kijken, kun je al snel verschillende producten vinden die je kunt vervangen. Computers en andere elektronische apparaten kun je na gebruik ook meteen uitschakelen, of op een energiebesparende stand zetten.

Aanpassingen aan de werkplek zelf

De werkplek zelf kun je ook verduurzamen. Zo is het altijd goed om te zorgen voor betere isolatie. Probeer bij hoge en lage temperaturen de ramen zoveel mogelijk dicht te houden. Het blijft dan een stuk warmer (of juist koeler) in de ruimte, waardoor je minder stookkosten hebt. Alternatieve manieren van verwarming kunnen ook interessant zijn. Infraroodverwarming is op werk een goede keuze. Deze manier van verwarming is niet alleen duurzaam, maar deze straling verwarmt de huid direct, waardoor je niet snel warmte zult verliezen.

Tenslotte kun je kiezen voor hernieuwbare energie op kantoor. Zo kun je overwegen om zonnepanelen te laten plaatsen, of kies je ervoor om groene stroom af te nemen bij een duurzame energieleverancier. Je kunt het verduurzamen zo duur maken als je zelf wilt, maar een kantoor duurzaam inrichten hoeft niet altijd veel geld te kosten.