Hoe maak je gratis een website vindbaar in Google?

Hoe maak je gratis een website vindbaar in Google?

Heb je een website dan heb je natuurlijk bezoekers nodig. Een website zonder bezoekers is niet relevant. Bezoekers zorgen namelijk ervoor dat de website groeit. De vindbaarheid van je website is dus belangrijk. Maar welke manieren heb je om een website vindbaar te maken in Google?

Het belang van Google

Google is de online zoekmachine in Nederland. Het overgrote deel van de Nederlanders opent Google wanneer ze iets willen zoeken op internet. Daarom is het nodig dat je website ook in Google vindbaar is. Als je schoenen verkoopt, dan wil je ook gevonden worden op de zoektermen: schoenen kopen, schoenen bestellen, etc. Dit zijn de bezoekers die je wilt hebben op je website.

De vindbaarheid van je website is onderdeel van online marketing. Het gratis vindbaar maken van je website is onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Een SEO specialist kan je helpen om je website vindbaar te maken in Google en om meer bezoekers te krijgen.

Content schrijven

Relevante content, de inhoud van je website, zorgt voor bezoekers naar je website. Zonder content op je website, kan je niet gevonden worden. Bij het schrijven van content dien je rekening te houden met de zoektermen van je bezoekers maar ook de wensen en behoeftes. Verkoop je schoenen op je website? Dan wil je teksten schrijven over deze schoenen. Bijvoorbeeld: wat zijn de voordelen van deze schoenen, waarom wil je deze schoenen hebben en waarom moeten bezoekers schoenen kopen op jouw website? Deze vragen wil je beantwoorden in je teksten. De content van je website zorgt voor vindbaarheid maar ook voor aankopen.

Technisch optimaliseren

Een ander belangrijk onderdeel van de vindbaarheid is de website zelf. Is de website snel? Heeft de website geen technische mankementen? Is de website ook toegankelijk op een mobiel? Klopt de menustructuur van je website? Google geeft de voorkeur aan websites die geoptimaliseerd zijn voor de gebruiker. Dit houdt in: snel, veilig, betrouwbaar en geoptimaliseerd voor de bezoeker.

Autoriteit opbouwen

Ook de online autoriteit speelt een grote rol. Zoals je kan voorstellen zijn er veel websites online. Maar niet elke website komt in de top 5 van de zoekresultaten. Dit betekent dat Google moet achterhalen welke website betrouwbaar is. Dit doet Google onder andere door te kijken naar de autoriteit van een website. Dit meet Google bijvoorbeeld door het aantal links dat een website krijgt. Krijgt een website veel links van andere websites, dan is de kans groot dat deze website een toegevoegde waarde heeft.

Zie het als een kraampje op de markt. Als veel mensen dit marktkraampje aanraden en mensen door verwijzen naar dit kraampje, dan zal het wel een goede marktkraam zijn. Het kraampje is in ieder geval beter dan een kraampje die geen verwijzingen krijgt.

Beginnen met online marketing?

Gelukkig is er online veel marketing nieuws te vinden. Vaak zijn er gratis artikelen te vinden die veel informatie geven over hoe je het maximale uit je website kan halen. Ga je beginnen met online marketing? Dan is de eerste stap informatie inwinnen en de tweede stap doen!