Hoe richt je effectief je kantoor in?

Hoe richt je effectief je kantoor in?

Ben jij bezig met de inrichting van je kantoor, thuis of op werk? Dan moet je goed opletten met de keuzes die je maakt. Je wil natuurlijk langdurig snel en effectief kunnen werken in deze ruimte. Je moet dan ook goed nadenken over de inrichting van je kantoor. In dit artikel geven we wat tips en ideeën voor een betere kantoorinrichting. Zo werk je uiteindelijk een stuk sneller, effectiever en prettiger.

Algemene tips

Ten eerste moet je goed weten wat belangrijk is bij de inrichting van je kantoor. Op je werkplek moet je natuurlijk goed uitgerust zijn. Daarom is het belangrijk dat je zo veel mogelijk zonlicht hebt. Zorg het liefst voor grote ramen. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor fel, wit licht. Je lichaam denkt dat dit zonlicht is, waardoor je meer energie hebt. Ook is het belangrijk om de kamer niet helemaal vol te stoppen met meubels en overige spullen. Zorg voor veel ruimte en een minimalistische inrichting. Hierdoor oogt het kantoor een stuk prettiger, rustiger en stuk meer geordend.

Belangrijkste meubels

De belangrijkste meubels in je kantoor zijn natuurlijk het bureau en je stoel. Zorg dat je een stoel hebt die de juiste maat heeft en prettig zit. Het is ook slim om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Je zult hier vaak zitten en je wil natuurlijk geen last krijgen van je rug, nek of schouders. Je bureau moet ook groot genoeg zijn om alle spullen kwijt te kunnen. Lades zijn ook geen overbodige luxe. Verder moet je zorgen voor wat inspiratie en motivatie op kantoor. Neem wat foto’s, planten, posters of andere leuke spullen en accessoires mee van huis. Dit geeft je een beter gevoel op werk, zodat je de dag makkelijk doorkomt.

Overige keuzes

Je hebt nog veel meer optionele meubels en accessoires om uit te kiezen. Het is vooral belangrijk dat je kantoor netjes en opgeruimd is. Dit zorgt voor minder stress en afleiding. Maak daarom gebruik van bijvoorbeeld ladeblokken of kasten. Archiefkasten zijn hiervoor erg handig. Hier kun je spullen, papier en andere troep in opruimen, zodat je kantoor netjes oogt. Dit is ook ideaal als er mensen langskomen op kantoor.