Je buikvet verliezen in 3 simpele stappen?

Je buikvet verliezen in 3 simpele stappen?

Wil jij graag buikvet verliezen? Lees dan verder. Want afvallen heeft meer voordelen dan alleen maar een goed uiterlijk. Vooral buikvet kent namelijk veel gevaar voor de gezondheid!

Ik laat je in dit artikel precies zien waar buikvet vandaan komt en hoe je buikvet kunt kwijtraken.

Ik laat je zien wat je moet eten en wat je moet doen zodat jij je buikvet kunt verbranden! ​​Als je de drie simpele stappen hieronder volgt dan kun je heel simpel je buikvet kwijtraken:

Stap 1: Buikvet kwijtraken door je eet- en leefstijl te veranderen

De eerste stap is om je eet- en leefstijl te veranderen. Een regelmatig en stabiel eetpatroon is noodzakelijk. Je verbrandt geen buikvet als je niet regelmatig eet. Het motortje moet blijven draaien, dat is het beste voor je verbranding.

Een bijkomend voordeel is dat je minder vaak honger hebt en dus niet de neiging krijgt om ongezond te gaan snacken.

​Stap 2: schrap suiker uit je eetpatroon om buikvet te verbranden

Daarnaast is het zaak om te kiezen voor de juiste brandstoffen:

Schrap direct (geraffineerde) suiker uit je eetpatroon en zie je buikvet ​verbranden! Een recente studie liet namelijk zien dat je dan het meeste vet verlies kunt verwachten rond de buik (bron) en middel.

De tweede stap is gezonder en verstandiger gaan eten, dat betekent minder simpele koolhydraten, meer gezonde vetten en voldoende eiwitten, dan zal het buikje vanzelf verdwijnen.

Stap 3: ​meer bewegen voor afvallen op je buik

Een volgende stap is het meest bekend, bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Dit betekent niet dat je iedere dag 2 uur moet hardlopen. Door iedere dag een half uurtje te wandelen, vaker de fiets te pakken en regelmatig de auto te laten staan ​kun je al heel snel buikvet ​verliezen!

Als je het leuk vind om te sporten dan helpt dit wel! Bij sporten wordt namelijk het buikvet en orgaanvet het eerst aangesproken om energie te leveren.

Het maakt niet uit wat je gaat doen, hardlopen, wandelen, fietsen, cardio in de sportschool op bijvoorbeeld een hometrainer of spinningfiets. Als het kan een halfuur per dag​.

Een ander belangrijk item is slaap. Dit wordt vaak onderschat, maar uit onderzoek is gebleken dat mensen die 6 tot 7 uur per nacht slapen, in vijf jaar minder orgaanvet opbouwen dan mensen die minder lang of juist langer slapen.

Tot slot, reduceer stress. Stress leidt tot een hogere productie van het hormoon cortisol, dat zorgt voor extra opslag van het gevaarlijke orgaanvet. Ontstress door voldoende te ontspannen, tijd voor jezelf te nemen en de werk/privé balans in de gaten te houden.

Actie ondernemen voor verandering

Iedere verandering begint met begrip van de huidige situatie en een doelstelling voor de toekomst. Dit artikel heeft bijgedragen aan het eerste. Je weet nu hoe gevaarlijk buikvet is. Het is nu aan jou om aan de slag te gaan.

Nog een paar laatste tips. Haal de juiste boodschappen in huis: wat je niet koopt kun je ook niet eten. Er zijn genoeg delen van de supermarkt die je probleemloos over kunt slaan. Zorg verder voor een aantal gezonde snacks binnen handbereik. Afvallen betekent dat je soms trek krijgt. Verval dan niet in de oude fout, maar zorg dat een aantal gezonde opties klaar liggen.