Op vakantie naar Zuid-Spanje?

Op vakantie naar Zuid-Spanje?

Zuid-Spanje heeft werkelijk alles te bieden voor een heerlijke vakantie. Drukke tijd achter de rug? Zin om met het hele gezin er even lekker tussenuit te gaan? Behoefte aan een andere omgeving? Zuid-Spanje staat bekend om zijn prachtige stranden, heerlijk zeewater en bezienswaardigheden. Steden als Almería en Cádiz zijn prima steden om een onvergetelijke vakantie te vieren. Zie je jezelf al liggen op het strand? Een verkoelende duik in de zee, ’s avonds heerlijk tapas eten in een lokaal restaurantje. Dat wordt puur genieten! Gun jij jezelf een vakantie naar Zuid-Spanje?

Almería heeft meeste zonuren van Europa

Ben jij een echte zonaanbidder? Een vakantie Almería is dan jouw ideale bestemming. Deze havenstad mag namelijk rekenen op de meeste zonuren van Europa, maar liefst driehonderdtwintig zonuren per jaar. Naast strand en zee, is het ook zeer de moeite waard om hier de binnenstad in te wandelen. Je vindt hier gezellige, lokale winkeltjes, maar ook moderne winkels. Niet ver van Almería ligt de bergketen Sierra Nevada. Hier vind je de karakteristieke witte dorpjes, die zo kenmerkend zijn voor deze regio. Hou je van wandelen? Dan is de Sierra Nevada het paradijs, je kunt hier uren wandelen, zonder iemand tegen te komen. Ook vind je in dit gebied de enige woestijn van Europa; de Taberna woestijn.

Cádiz staat voor zon, flamenco en tapas

Cádiz is ook een heerlijke vakantiebestemming in Zuid-Spanje. Hier kun je de flamenco dansen, heerlijke verse vis eten en genieten van de beste stranden van Spanje. Witte huisjes, prachtige bergen waar je kunt wandelen en bovendien is de lokale bevolking altijd blij om je te zien. Hou je van cultuur? Een goede keuken? Lekker op het strand liggen? Het kan allemaal in Cádiz. Het leuke aan deze stad is dat je er geen massatoerisme tegen zult komen. Je kunt hier nog rustig koffiedrinken op een leuk stadspleintje, zonder dat er meteen honderden toeristen aan je voorbijtrekken. Cádiz is de oudste havenstad van Europa, de stad is meer dan drieduizend jaar oud. Dit is de ideale stad voor de vakantieganger, die houdt van variatie. Gun jij jezelf een heerlijke vakantie naar Cádiz?