Voordelige cadeau inspiratie met een persoonlijke toets

Voordelige cadeau inspiratie met een persoonlijke toets

De feestdagen komen eraan, en je wilt het budgetvriendelijk houden zonder het onpersoonlijk te maken. Dat is geen onmogelijke opdracht, hier zijn een paar originele cadeau ideeën zodat jij niet op het laatste nippertje op zoek moet naar een tof pakje.

Groetjes van bij jou

Een kleine moeite kan je ver brengen, je moet enkel zien dat het de juiste moeite is. Er zijn mensen in je omgeving die je wilt laten weten dat je aan hen denkt, maar je zou niet weten waar je zoektocht naar een cadeau te beginnen, en wilt ook geen spotgoedkope prullen schenken. Wat je kan doen om die mensen rond je zich toch aangesproken te doen voelen is ze een gepersonaliseerde kerstkaart sturen. Dit originele fotocadeau geeft je verre nichten en neven, oudtantes, nonkels en aangetrouwde familie het gevoel dat je aan hen hebt gedacht, zonder dat je er pakjes voor moet verzinnen. Stuur ze een kerstkaart met foto van je gezin, inclusief poezen, honden, eender welk gezelschapsdier dat jij in huis hebt. Pas de stijl wat aan naar je eigen voorkeur of kies een sjabloon van een website. Wens de ontvangers van jouw kaartje fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, en klaar is kees. Je hebt je kennissen weer blij gemaakt zonder een hoop geld te geven aan cliché cadeaumanden. 

Samen het nieuwe jaar in 

Iedereen die een noemenswaardige gebeurtenis heeft meegemaakt kan je een gepersonaliseerde kalender schenken. Denk dan aan koppels die pas getrouwd zijn, net een kindje hebben verwelkomd, een bejaard koppel dat een speciale huwelijksverjaardag heeft gevierd, een gezin dat een kind heeft laten dopen of professionele foto’s van heeft gemaakt. Maar ook een mooie reis die je met familie of vrienden hebt gemaakt, of leuke foto’s van een vriendschap doorheen het jaar kan je verzamelen en gebruiken. In feite alle gebeurtenissen waar er beelden aan te pas kwamen kan je inzetten voor een gepersonaliseerde kalender. 

Er zijn verschillende typen kalender die je kan personaliseren. De eerste is een jaarkalender, de meest populaire. Die kan je schenken aan grote gezinnen en huishoudens. Een bureaukalender met persoonlijke toets kan je dan weer geven aan een ouder die vaak achter een scherm werkt. Iets specifieker zijn advent- en verjaardagskalenders die je het allermeest kan personaliseren. 

Klein maar fijn

Als laatste kan je enkele kleine dingen personaliseren, wat van pas komt voor tieners en kinderen. Zij zijn een moeilijke groep om cadeautjes voor te vinden, maar zijn snel blij met kleine dingen. Je kan geurstokjes met de naam van de ontvanger op geven, net als zeepjes, kaartjes en snoepjes. Als je het echt gemakkelijk wilt houden, print dan allerlei stickers af met de naam van het kind in een mooie kleur of lettertype, zodat die dat zelf kan plakken op hun brooddoos, laptop, telefoon, tablet, waterfles, enzovoort.