Waarom is coaching goed voor je carrière?

Waarom is coaching goed voor je carrière?

Merk je dat je geen energie meer krijgt van je werk? Heb je het gevoel dat je op de automatische piloot leeft? Behoefte aan nieuwe uitdagingen? Kies dan voor een carrière coach! Een professionele carrière coach zal je meenemen in een uitdagend traject, waarbij het doel is om erachter te komen wat jij het allerliefste zou willen. Misschien kom je er wel achter dat jouw hart eigenlijk in een hele andere branche ligt. Of juist wel in de branche waar je nu actief bent, maar dan in een hele andere functie. Wat het ook wordt, het doel van de carrière coach is hetzelfde als jouw doel; zorgen dat je weer met plezier naar je werk gaat. Sta jij open voor een carrière coach?

Professioneel begeleiding

Als je kiest voor professionele carrière coaching, zoals bij Next Step & More, kun je rekenen op een gestructureerde aanpak. Tijdens interviews worden er vragen gesteld om erachter te komen wie jij echt bent en wat jij belangrijk vindt. Staat de mens voor jou centraal? Of vind je het belangrijk om je doelen te halen? Is duurzaamheid belangrijk voor je? Ben je gehecht aan geld en status? Of is levensgeluk je hoogste doel? Welke branches spreken je erg aan? Wil je graag leidinggevend zijn? Of juist liever niet? Voor deze interviews wordt ruim de tijd genomen, zodat er een gedetailleerd beeld ontstaat van jou. Aan de hand van dit beeld kan er gericht advies gegeven worden, bijvoorbeeld over welke branche en functie er nu eigenlijk het beste bij jou past. 

Disc model

Career coaching is meer dan alleen vragen stellen. Er wordt ook onderzoek gedaan naar jouw persoonlijkheid. Hier kan het Disc model voor worden ingezet, dit model gaat uit van vier gedragsstijlen, namelijk interactief, stabiel, dominant en consciëntieus (nauwkeurig en zorgvuldig). Door dit model te gebruiken, kan de carrière coach erachter komen welke gedragsstijl er bij jou overheerst. Een handige methode om ook te kunnen bepalen welke branche/functie er dan het beste bij je past. Ben je erg zorgzaam? Dan past een functie in een ziekenhuis misschien wel erg goed bij je. Ben je erg nauwkeurig en zorgvuldig? Dan is een administratieve functie wellicht wat voor jou. Een carrière coach is een investering in jezelf, waar je heel veel plezier aan zult beleven. Dat ben je toch waard?