Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor VoIP?

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor VoIP?

De term VoIP zal je misschien niet meteen iets zeggen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het ook niet echt interessant is voor particuliere gebruikers. In eerste instantie hebben steeds meer mensen enkel een mobiele telefoon en daarnaast is de klassieke telefoon via kabel ook meer dan voldoende voor mensen die nog een analoge telefoon hebben. In bedrijven waar vaak heel veel vaste telefoons aanwezig zijn, is VoIP wel een interessant gegeven.

Wat houdt VoIP juist in?

Er zijn verschillende termen die gebruikt worden wanneer er gesproken wordt over VoIP. Denk maar aan hosted ip. Met de term VoIP wordt Voice over Internet Protocol bedoeld. Dit houdt in dat er geen klassieke telefooncentrale wordt gebruikt om telefoontjes te plegen, maar dat je kan bellen via het wifinetwerk. Je maakt met andere woorden gebruik van een IP-adres om te telefoneren. De telefoonnummers zoals je ze ongetwijfeld kent van vroeger zijn dus overbodig. 

Er is nog wel een voip telefooncentrale aanwezig, maar die wordt opgeslagen op een cloud. Deze telefooncentrale wordt ook wel eens hosted ip genoemd. Je kan bovendien niet zomaar overschakelen van gewone klassieke telefonie naar VoIP. Zo heb je een account nodig waarbij je een speciaal nummer krijgt waar je enkel mee kan bellen via het nieuwe systeem. Daarnaast heb je ook een speciaal kastje of een aangepaste telefoon nodig om te kunnen bellen. Je kan best even navragen bij je provider wat er allemaal moet aangepast worden. 

Wat zijn de voordelen en mogelijke nadelen?

Een van de grootste voordelen aan Voice over Internet Protocol is dat je enkel een wifinetwerk nodig hebt. Zeker wanneer je als bedrijf veel telefoontjes moet doen, kan dit op financieel gebied heel wat geld besparen aangezien je ongetwijfeld al wifi in je bedrijf hebt. Deze besparing wordt enkel nog maar groter als je ook veel telefoontjes moet plegen naar buitenlandse klanten of partners. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om telefoongesprekken te versleutelen. Dit zorgt ervoor dat afluisteren een stuk moeilijker wordt. Daarnaast zou de kwaliteit van de gesprekken ook beter zijn dan bij analoge telefonie. De vele kabels die je nodigt hebt bij analoog bellen vallen ook weg.

Natuurlijk zijn er ook mogelijke nadelen aan VoIP. Zo is de installatie niet eenvoudig en kan dit heel wat tijd in beslag nemen afhankelijk van de hoeveelheid telefoons die moeten omgevormd worden. Indien je hier een expert voor onder de arm neemt, kan dit ook wat geld kosten. Het voordeel dat je enkel een wifinetwerk nodig hebt, kan natuurlijk ook een nadeel zijn wanneer er een stroompanne is en je geen toegang hebt tot het netwerk aangezien de modem volledig elektrisch is.