Wat is salvia extract en waarom wordt het gebruikt?

Wat is salvia extract en waarom wordt het gebruikt?

Salvia extract is een krachtig hallucinogeen dat wordt gewonnen uit de bladeren van de Salvia divinorum plant. Deze plant, die oorspronkelijk uit Mexico komt, wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van het land voor medicinale en spirituele doeleinden.

Het actieve bestanddeel in salvia extract is salvinorine A, een stof die tot op heden niet is aangetroffen in andere planten. Deze stof heeft een krachtige invloed op het centrale zenuwstelsel en kan intense hallucinaties veroorzaken. Het gebruik van salvia extract blijft daarom een risico.

Hoe wordt het gebruikt?

Omdat salvia extract zo krachtig is, wordt het meestal niet gerookt in zijn pure vorm. In plaats daarvan wordt het vaak verdund met andere kruiden of tabak om de intensiteit van de effecten te verminderen. Het wordt ook verkocht in verschillende sterktes. De effecten van salvia extract kunnen binnen enkele seconden optreden en kunnen enkele minuten tot een uur duren. De intensiteit van de ervaring hangt af van verschillende factoren, waaronder de dosering, de sterkte van het extract en de persoonlijke gevoeligheid van de gebruiker.

Wat merkt u van salvia extract?

De meest voorkomende effecten van salvia extract zijn intense visuele hallucinaties, gevoelens van desoriëntatie en verwarring, en veranderingen in de waarneming van tijd en ruimte. Sommige gebruikers ervaren ook verhoogde angst en paranoia, wat kan leiden tot paniekaanvallen.

Wat zijn de risico’s?

Hoewel salvia extract legaal is in sommige landen, waaronder Nederland, wordt het gebruik ervan vaak afgeraden vanwege de potentieel gevaarlijke effecten ervan. Langdurig gebruik van deze stof kan leiden tot psychische afhankelijkheid en schade aan het centrale zenuwstelsel.

Als u overweegt salvia extract te gebruiken, is het belangrijk om eerst uw arts te raadplegen en ervoor te zorgen dat u zich bewust bent van de mogelijke risico's en bijwerkingen. Het is ook belangrijk om alleen salvia extract te kopen van betrouwbare bronnen en het nooit te gebruiken in combinatie met andere drugs of alcohol.

Salvia extract is dus een stof die krachtige hallucinaties kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke risico's en bijwerkingen voordat u overweegt het te gebruiken. Raadpleeg altijd een arts voordat u een nieuwe stof gebruikt en gebruik alleen salvia extract van betrouwbare bronnen.