3 redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten

3 redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten

Het is hopelijk nog heel ver weg, maar er komt een moment dat je komt te overlijden. De eerste dagen zijn vaak erg hectisch voor nabestaanden; er moet dan van alles geregeld worden. Denk hierbij aan het organiseren van de uitvaart zelf, het bestellen van het drukwerk en na afloop van de uitvaart is er ook nog de administratieve en financiële afhandeling. Met een goede uitvaartverzekering kun je jouw nabestaanden veel werk en onverwachtse kosten besparen.

Altijd een uitvaartverzekering die bij je past

Wil je dat alles tot in de puntjes is geregeld? Of volstaat voor jou een bescheiden uitvaart? Het is allebei mogelijk, het is belangrijk dat je eerst voor jezelf in kaart brengt wat jij belangrijk vindt. Wil je een luxe kist? Veel bloemen tijdens de uitvaart? Een broodmaaltijd na afloop? Antwoorden op deze (en nog meer) vragen bepalen uiteindelijk de kosten van je uitvaart. Als je dat in beeld hebt, kun je op zoek gaan naar de uitvaartverzekering die het beste bij jou past.

Jij bepaalt de vorm

Uitvaartverzekeringen zijn er in verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Hierbij verzeker je jezelf voor een aantal diensten die je vooraf zelf bepaalt. Denk hierbij aan het vergoeden van de kosten voor de kist, het rouwvervoer en de inzet van een uitvaartverzorger. Je bepaalt hierbij zelf welke diensten er na je overlijden uitgevoerd moeten worden. Ook kun je kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt er een bedrag uitgekeerd in plaats van diensten. Met dit bedrag kunnen nabestaande invulling geven aan de uitvaart. Als je alles in kaart hebt gebracht, kun jij jouw beste uitvaartverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering voor de nabestaanden

Zelf zal je niets meer hebben aan de diensten of het bedrag wat wordt uitgekeerd als je komt te overlijden. Je nabestaanden des te meer. Zij hoeven zich sowieso geen zorgen te maken over de kosten voor de uitvaart. Als je beschreven hebt wat je belangrijk vindt als het gaat om je uitvaart, geef je de nabestaanden en de uitvaartverzorger ook nog eens een draaiboek mee waar ze veel houvast aan zullen hebben. Als je jouw wensen beschreven hebt, hoeven de nabestaanden deze wensen alleen maar uit te voeren. Dit scheelt veel werk voor de nabestaanden, waardoor ze zich kunnen richten op het verdriet en de rouwverwerking.