De veelzijdigheid van Mathieu van der Poel

De veelzijdigheid van Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is een van de meest succesvolle fietsers van de afgelopen jaren. De 24-jarige Nederlander is een sensationele wielrenner, met veel verschillende titels en overwinningen. Hij is Europees kampioen mountainbiken, wereldkampioen veldrijden en medaillewinnaar op de Olympische Spelen. Op deze jonge leeftijd heeft hij dus al enorm veel bereikt. Hierdoor wordt hij ook gezien als een van de meest talentvolle rijders van het moment.

Van der Poel begon als mountainbiker, aanvankelijk als jongere in het wereldbekerklassement. Maar hij was al vroeg succesvol, waardoor hij in 2014 deel uitmaakte van het Nederlandse nationale team. Een jaar later werd hij Europees kampioen mountainbiken bij de elite. Hier begon het succes van van der Poel dus al.

In 2016 won Van der Poel zijn eerste wereldtitel veldrijden (bekijk hier de veldrit kalender 2023). Hij versloeg de toenmalige tweevoudig wereldkampioen Wout van Aert en won de titel. Van der Poel controleerde de competitie vanaf het begin en won elk race, behalve de laatste in deze competitie, dit jaar was hij dus ijzer sterk.

In 2017 werd hij uitgenodigd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij werd derde in de cross-country race, waardoor hij de Nederlandse eerste medailles won. Na de Spelen maakte hij een indrukwekkende overgang naar het wegwielrennen.

In 2019 leek de prestatie van Van der Poel onmogelijk. Hij won zowel de Amstel Gold Race als de wereldbeker veldrijden. Hij werd ook tweede in de Ronde van Vlaanderen, tweede in de Strade Bianche en derde in de Ronde van Lombardije. Dus als je dacht dat zijn prestaties in 2016 en 2017 knap waren, dan kan je dus nu goed zien wat van der Poel zijn kwaliteiten echt zijn.

Hoewel hij in 2020 was afgezien van zijn beste prestaties, won Van der Poel alsnog verschillende wedstrijden. In april won hij de Ronde van Basel en in oktober won hij de EuroEyes Cyclassics.

Van der Poel heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende prestatie geleverd. Hij heeft verschillende titels op zijn naam staan en heeft bewezen dat hij een veelzijdig wielrenner is. Hij heeft ook bewezen dat hij een grote concurrent is voor de beste wielrenners ter wereld.