Dit zijn 3 leuke stedentrips die we allemaal eens gedaan moeten hebben

Dit zijn 3 leuke stedentrips die we allemaal eens gedaan moeten hebben

Op zoek naar inspiratie voor een volgende stedentrip? Onderstaande steden zijn eenvoudig te bereiken vanuit België:

Amsterdam bezoeken

Amsterdam is een populaire stad om te bezoeken voor toeristen van over de hele wereld vanwege de rijke geschiedenis, het prachtige grachtengebied, het bruisende nachtleven en de vele musea en culturele attracties. Er zijn talloze manieren om de stad te verkennen, zoals het huren van een fiets, het maken van een rondvaart door de grachten of het nemen van een wandeling langs de oude stadsmuren. Amsterdam heeft ook een groot aanbod aan winkels, restaurants en cafés om te genieten tijdens je bezoek. Voor de actieve reiziger zijn er veel bezienswaardigheden, musea, restaurants en andere activiteiten die je tijdens je bezoek kunt doen. Hier zijn enkele suggesties:

Bezoek het Rijksmuseum om kunstwerken van beroemde Nederlandse kunstenaars zoals Rembrandt en Vermeer te bekijken. Ga naar het Anne Frank Huis om het verhaal van Anne Frank en haar familie te leren kennen. Wandel langs de grachten en bekijk de schattige huisjes en bruggen. Bezoek het Van Gogh Museum om werken van Vincent van Gogh te bekijken. Maak een fietstocht door het Vondelpark. Bezoek het Koninklijk Paleis op de Dam. Ga naar het Stedelijk Museum om moderne en hedendaagse kunst te bekijken of naar het NEMO Science Museum voor een leerzame dag met het hele gezin. Als afsluiter een kijkje bij het Heineken Experience om te leren over het brouwproces van bier. 

Edinburgh in Schotland

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en een populaire bestemming voor toeristen vanwege de rijke geschiedenis, de prachtige architectuur en het levendige culturele leven. Things to do in Edinburgh? Er zijn talloze leuke dingen om te doen in Edinburgh, zoals een bezoek aan Edinburgh Castle, een kasteel dat op een heuvel boven de stad ligt en een prachtig uitzicht biedt. Wandel vervolgens langs de Royal Mile, een historische straat die het oude en het nieuwe Edinburgh verbindt. Bezoek verder het National Museum of Scotland om meer te leren over de geschiedenis van Schotland of ga naar het Scott Monument, een grote Victoriaanse toren die is opgericht ter ere van schrijver Sir Walter Scott. 

Nog meer Edinburgh bezienswaardigheden? Bezoek het Edinburgh Dungeon, een interactief museum dat de gruwelijke geschiedenis van de stad tot leven brengt. Maak een wandeling in de Royal Botanic Garden, een prachtige tuin met talloze plantensoorten uit alle hoeken van de wereld. Bezoek met kinderen het Camera Obscura & World of Illusions, een museum met trucs en illusies. Proef de heerlijke whisky's van Schotland in een van de vele whisky-proeverijen. Om bij te komen wandel door de New Town, een gebied met prachtige Georgianische gebouwen en leuke winkels en restaurants. Kortom, Edinburgh heeft genoeg te bieden voor een geslaagde stedentrip. 

Kopenhagen in Denemarken

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige historische bezienswaardigheden, de gezellige sfeer en het levendige culturele leven. Er zijn talloze leuke dingen om te doen in Kopenhagen, zoals het bezoeken van het Koninklijk Paleis van Kopenhagen, het officiële woonhuis van de Deense koning. Ga ook naar Tivoli Gardens, het oudste pretpark ter wereld met tal van attracties en shows. Bezoek het Rijksmuseum van Denemarken om meer te leren over de Deense geschiedenis en cultuur. Maak een fietstocht langs de stad om de mooiste plekjes van Kopenhagen te ontdekken. Bezoek het Deense Design Museum om meer te leren over de Deense designgeschiedenis. Ga naar de kleurrijke huisjes in het Nyhavn-gebied, een oud havengebied met leuke winkels en restaurants. Proef de heerlijke Deense gerechten, zoals smørrebrød en aebleskiver, in een van de vele restaurants in de stad.