Hoe richt je een magazijn zo efficiënt mogelijk in?

Hoe richt je een magazijn zo efficiënt mogelijk in?

Magazijnen zijn vaak het kloppende, logistieke hart van een bedrijf. Na de verkoop van producten aan klanten, moeten orders worden verzameld, wat doorgaans in het magazijn plaats zal vinden. Om alle producten efficiënt te kunnen verzamelen en bewaren, is het belangrijk dat magazijnen over de juiste stellingen beschikken. In dit blog bespreken we de verschillende stellingen die er zijn, hieruit kun je bepalen wat voor jouw bedrijf, de beste stelling is.

Verschillende soorten stellingen

Er zijn verschillende soorten stellingen voor magazijnen, de meest gebruikte zijn toch wel de palletstellingen. Deze stellingen zijn ontworpen om pallets, of kratten, te stapelen en te bewaren. Palletstellingen komen voor in verschillende maten en kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen, afhankelijk van de toepassing. Andere veel gebruikte stellingen zijn legbordstellingen, die geschikt zijn voor het opslaan van wat lichtere, losse producten. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als je meestal losse, individuele producten verzamelt bij orders.

Wat is een draagarmstelling?

Een draagarmstelling is een speciaal type stelling dat wordt gebruikt voor het opslaan van grote, zware producten. Deze stelling bestaat uit een reeks metalen armen die aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. De armen kunnen worden gebruikt om producten of containers op te hangen of te stapelen. De stelling is zo ontworpen dat het product of de container niet kan vallen, wat betekent dat het magazijn met deze stellingen, veilig is voor personeel en producten. Hiermee kun je dus veilig stukgoed opslaan!

Prima investering

Magazijnen kunnen worden ingericht met verschillende soorten stellingen die nodig zijn om producten efficiënt op te slaan en slim te kunnen verzamelen. Palletstellingen en legbordstellingen, zijn veelgebruikte stellingtypes, maar er zijn ook speciale stellingen voor het opslaan van gereedschap en andere kleinere items. Een draagarmstelling is weer een  heel ander type stelling, dat juist weer geschikt is voor het opslaan van grote, zware producten en containers. Door de juiste stelling te kiezen voor je bedrijf, kun je veel geld besparen op het logistieke proces. Maar ook heb je hierdoor goed overzicht over datgene dat je nog in je magazijn hebt staan. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat producten bijvoorbeeld niet bederven (als je werkt met bederfelijke waren zoals voedsel). Ook voor de balanstelling, is goed magazijnbeheer erg belangrijk. Een prima investering dus! Voor welke stelling ga jij?