Hoe zorg je voor een fijne, gezellige slaapkamer?

Hoe zorg je voor een fijne, gezellige slaapkamer?

Samen met de woonkamer en de eetkamer, is de slaapkamer één van de kamers in je woning waar je veel tijd zult doorbrengen. Zeker als je met iemand samenwoont, wil je natuurlijk dat deze kamer mooi en gezellig is. Als je tips zoekt voor het samenstellen en inrichten van een leuke slaapkamer, lees dan de rest van dit artikel.

Sfeer in de slaapkamer

Wat belangrijk is voor de slaapkamer, is dat je hier lekker kunt uitrusten. Het is niet een kamer waar je vaak druk bezig zult zijn, dus felle kleuren en licht zijn niet minder van belang. Wil je wat meer sfeer toevoegen aan jouw slaapkamer? Koop dan bijvoorbeeld wat mooie sfeerlampen, of spotjes die je kunt dimmen. Zo kun je de kamer in de avond wat donkerder maken voor meer gezelligheid, of om je ogen vast wat moeier te laten worden. Fel licht is veel minder gezellig, dus voor de slaapkamer kun je dit beter vermijden. Voor meer sfeer in de kamer kun je ook zorgen voor nieuw behang, of een laagje verf. Kies hierbij dan een warme, geschikte kleur.

Slaapkamer inrichten

Als je een bepaalde stijl of kleurenpalet hebt voor jouw slaapkamer, moet je meubels zoeken die hierbij aansluiten. Het belangrijkste meubel in de slaapkamer is uiteraard het bed. Deze moet passen bij de kamer, maar comfort is nog een stuk belangrijker. Zorg dat je van te voren opmeet hoe veel ruimte er is voor het bed en hoe breed het maximaal kan zijn.

Een kledingkast is ook van belang. Heb je een gezellige kamer, met warme kleuren? Dan kun je ook kiezen voor een kast van wat donkerder hout of ander materiaal. Een kleerkast met schuifdeuren die de hele wand bedekt is ook altijd een goede optie. Een plafondhoge kast zorgt ervoor dat de kamer wat rustiger aanvoelt.

Verder heb je misschien nog een TV meubel of nachtkastjes in je kamer. Een TV meubels is handig omdat hier vaak nog wat extra deuren of lades in zitten. Zo kun je meer spullen opbergen. Als jouw slaapkamer erg groot is, kun je deze proberen wat meer aan te kleding, met decoratie aan de muur of bijvoorbeeld planten. Een lege ruimte voelt namelijk erg ongezellig.