In 2023 zorgeloos op kampeervakantie met de elektrische auto?

In 2023 zorgeloos op kampeervakantie met de elektrische auto?

Dat is zeker mogelijk! Steeds meer Belgen kiezen ervoor om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Dat is niet zo gek, want campings in heel Europa werken hard om vakantiegangers met een elektrische auto, zo goed mogelijk te kunnen faciliteren. In de praktijk betekent dit onder andere, dat je op steeds meer plekken een campingplek kunt huren met een laadpaal, ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te overnachten in hotels met een laadpaal. Dit laatste is ideaal als je het fijn vindt om twee dagen over je reis te doen. Kamperen met de elektrische wagen? Maar dan wel zorgeloos? Wij hebben drie tips voor je, waarmee dit zeker gaat lukken!

Reisplanning

Een goede reisplanning, geeft veel rust. Door vooraf goed na te denken over de plekken waar je jouw accu wil opladen, zul je merken dat dit veel geld oplevert, maar ook meer gemoedsrust. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je de volgende afslag niet meer haalt op een bijna lege accu en ook wat betreft de kosten, levert een goede planning veel op. Kies ervoor om altijd met een volle accu te vertrekken, stroom van thuis is altijd het goedkoopste. Boek onderweg een hotel met laadpaal, hiermee laad je niet alleen voordelig op, je weet ook zeker dat je weer met een volle accu kunt vertrekken. Boek ook een campingplaats met laadpaal, als je aankomt, kun je meteen je accu volladen met goedkope stroom. En die dagtochten op vakantie; die maak je ook gewoon met stroom van de camping. Ideaal toch?

Campinglaadkabel

Neem geen risico en zorg dat je een campinglaadkabel bij je hebt. Gok er niet op dat je met een standaardkabel wel ergens kunt opladen, want dit kan nog weleens tegenvallen. Met een campinglaadkabel, weet je zeker dat je overal terechtkunt. Deze handige kabel om op de camping op te laden zorgt ervoor dat je gewoon stroom kunt laden vanaf een standaard wandcontactdoos. Een dergelijke aansluiting kun je vinden op vrijwel iedere camping, hiermee kun je dus gegarandeerd overal opladen!

Laadpalen reserveren

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan kamperen met de elektrische auto. Dit betekent dus ook dat de vraag naar een eigen laadpaal op de camping, snel toeneemt. Door deze laadpaal op de camping vooraf te reserveren, weet je zeker dat je straks niet misgrijpt. Hiermee heb je de zekerheid dat je bij aankomst en vlak voor vertrek, altijd je accu op kunt laden. Maar het is natuurlijk ook ideaal om op deze manier dagtochten te kunnen maken met stroom van de camping. Comfortabel laden en het scheelt ook nog eens flink in de kosten!