Uitvaartverzekering, hoe kies je de beste?

Uitvaartverzekering, hoe kies je de beste?

Het is best gek om een verzekering af te sluiten voor als je komt te overlijden. Toch zullen je nabestaanden je dankbaar zijn als je dit hebt gedaan. Er komt namelijk veel op de nabestaanden af, als je komt te overlijden. Er moet veel geregeld worden, zoals het rouwwerk, het voorbereiden van de uitvaart en het regelen van veel praktische zaken. Als de kosten van de uitvaart ook nog voor rekening komen van de nabestaanden, wordt dit niet als prettig ervaren. Je kunt dit voor zijn door een uitvaartverzekering af te sluiten en jouw wensen rondom je uitvaart in kaart te brengen. Hiermee kunnen je nabestaanden zich richten op het verdriet en de herinneringen. Maar hoe kies je nu de beste uitvaartverzekering? Hieronder kun het lezen!

Ga voor de vorm die bij je past

Geeft het jou een goed gevoel dat alles geregeld is als je komt te overlijden? Dat nabestaanden niets hoeven te doen, zelfs de administratieve afhandeling niet? Kies dan voor een natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm wordt alles geregeld, uiteraard op basis van de wensen die jij vooraf hebt aangegeven. Denk hierbij aan het organiseren van het rouwvervoer, de kaarten en de bloemen. Wil je juist dat jouw nabestaanden zelf kunnen bepalen hoe de uitvaart eruit moet komt te zien en geef jij ze graag de vrije hand? Kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering. Je kunt natuurlijk ook altijd vooraf overleggen met de nabestaanden welke vorm zij prettig zouden vinden.  

Kosten per maand uitvaartverzekering

De wensen die je hebt rondom je uitvaart, zijn bepalend voor het bedrag wat je uiteindelijk gaat betalen per maand. Wil je een uitvaart die tot in de puntjes is geregeld? Of wil je gaan voor een gemiddelde uitvaart? Een goedkope uitvaart behoort ook tot de mogelijkheden. In het laatste geval kun je er ook voor kiezen om nabestaanden het een en ander te laten doen rondom je uitvaart. Wellicht ken je iemand die mooie rouwboeketten kan maken. Of heb je misschien wel een vriend die een drukkerij heeft en de rouwkaarten zou kunnen drukken. Misschien is het wel mogelijk om bij iemand uit je familie na afloop met zijn allen nog even koffie te drinken. Op deze manier hou je de kosten laag en hoeft jouw uitvaartverzekering ook niet duur te zijn. Denk na over de vorm waar je voor wilt gaan, wat je maximaal uit wilt geven per maand en vergelijk vervolgens de verzekeringen met elkaar. Kies vervolgens de uitvaartverzekering waar jij het beste gevoel bij hebt. Op deze manier slaag jij erin om de beste uitvaartverzekering af te sluiten. Ideaal toch?