Vakantie naar Teror op Gran Canaria?

Vakantie naar Teror op Gran Canaria?

Teror is een mooi bergstadje, op een hoogte van meer dan 500m gelegen in het groene noorden van Gran Canaria. Op 21 kilometer afstand van Las Palmas.

Een vakantie naar Gran Canaria is geweldig! Sowieso is een vakantie naar Spanje een aanrader. Veel toeristen kiezen steeds weer voor zon, strand, cultuur en lekker eten.

Het stadje Teror telt pakweg 10.000 inwoners. In het centrum vind je de prachtige koloniale architectuur en de typische Canarische houten balkons. Het is heerlijk om door de mooie straten te slenteren. In 1979 is het stadje tot historisch erfgoed verklaard.

Museum Teror

Aan het eind van de hoofdstraat vind je een plein met de basiliek en het mooie gemeentehuis van Teror. Naast deze plek ligt Het Huis van de Beschermheren van de Maagd van een Pijnboom, wat tevens dient als museum. Het gebouw is opgetrokken rond een binnenplaats. In het huis bevindt zich een diverse collectie meubelen, koetsen en een draag stoel uit de 17e eeuw.

Achter de kerk ligt het bisschoppelijk “paleis”, dat thans dienst doet als tentoonstellingsruimte. Het gebouw heeft een binnenplaats met een tuin. Het paleis werd door de bevolking aan de toenmalige bisschoppen Moran en Delgado geschonken. Het wordt gevormd door twee achttiende-eeuwse huizen.

Lokale specialiteiten van de Teror locatie zijn de chorizo en zoete morcilla, ook wel bloedworst genoemd. Verder bevindt er zich in het plaatsje Teror de Zure Bron, ook wel de Fuente Agria genoemd. Waar mineraalwater van goede kwaliteit uit komt. Veel bewoners komen hier regelmatig water halen.

De Basiliek van Nuestra Señora del Pino

Het plaatsje Teror is ook de belangrijkste bedevaartsplaats van Canaria. Volgens een legende is op 8 september 1481 Maria verschenen in een dennenboom.

Op de plaats van de Maria verschijning werd in de 16e eeuw een kerk gebouwd, waarna Teror uitgroeide tot bedevaartsoord. In het jaar 1767 werd de huidige Basiliek Nuestra Señora del Pino gebouwd. Van de oorspronkelijke kerk is enkel de achthoekige toren aan de linkerzijde bewaard gebleven.

De Basiliek is zeker een bezoekje waard. Er staan mooie beelden, en het heeft prachtig mooie houten plafonds die met veel detail gemaakt zijn.

In een grote nis, boven het altaar bevind zich het mooie Maria beeld in een geborduurd doek dat afgewerkt is met goud, zilver en juwelen. Je kan met een mooie wenteltrap naar boven om het beeld van dichtbij te bekijken.