Waarom België het ideale vakantieland is voor de elektrische auto

Waarom België het ideale vakantieland is voor de elektrische auto

Ga je binnenkort op vakantie naar België? Dat is een hele verstandige keuze, België heeft namelijk alles te bieden waar je als vakantieganger naar op zoek bent. Je vindt er een prachtige afwisseling tussen gezellige dorpjes en grote steden, maar ook kun je er genieten van heerlijke Belgische culinaire hoogstandjes. Denk aan heerlijke biersoorten, bonbons en natuurlijk de wereldberoemde friet. Op vakantie met de elektrische wagen? Dan wordt België nog interessanter om naar toe te gaan. Waarom dit zo is? Hieronder leggen we je dit uit!

Heerlijk elektrisch rijden in de Belgische natuur

Weleens in de Ardennen geweest? Het ligt maar op een paar uur afstand rijden van Nederland, maar toch heb je hier meteen het gevoel alsof je in een andere wereld bent! Je hebt hier prachtige natuur, bergen en schitterende rivieren. Om door de Ardennen te rijden met een elektrische auto is een sprookje, je rijdt er heerlijk stil, terwijl er om je heen van alles te genieten valt. En in de Ardennen zijn ook nog eens veel dorpjes waar je kunt genieten van lekker eten en leuke winkeltjes. Genieten dus!

Maak gebruik van IONITY in België

IONITY snelladers zie je steeds meer in Europa, dus ook in België. De komende jaren zul je er waarschijnlijk steeds meer gaan zien want de plannen zijn groot van dit bedrijf. IONITY is een samenwerkingsverband tussen een aantal wereldspelers uit de autowereld. Denk hierbij een KIA, Hyundai en Mercedes. Het doel van IONITY is een netwerk van snelladers opbouwen in Europa, waarbij er gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. Voor de elektrische rijder is het een voordeel om hier te laden omdat je hier dus kunt rekenen op energie dat op een duurzame manier is opgewekt. Bovendien kun je rekenen op een groot netwerk van snelladers en kun je er op verschillende manieren betalen. Bij het laatste voordeel moet je denken aan betalen via een app, maar ook met verschillende laadpassen en bankpassen. Kies jij ook voor IONITY?

Nooit zonder stroom in België

België is een land waar je niet snel zonder stroom komt te zitten. Het heeft prachtige natuur, maar echt afgelegen plekken zonder oplaadpunten zijn er niet. Dat betekent dat je jouw reis naar en in België, prima kunt plannen. Het is ook wel aan te raden om dit vooraf te doen, dit geeft veel rust tijdens de reis. Plan bijvoorbeeld in waar je onderweg wilt gaan laden, maar ook als je eenmaal op de plek van bestemming bent. Dit laatste is handig als je er bijvoorbeeld van houdt om dagtochten te maken, dan weet je vooraf al waar je gaat laden. Ga jij ook op vakantie naar België?