Waarom kiezen voor een messenblok?

Waarom kiezen voor een messenblok?

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? Woon je al in een huis, ben je dol op koken en wil je jouw keukeninventaris verbeteren? Heb je een kleine keuken en ben je op zoek naar slimme oplossingen om zo goed mogelijk met je ruimte om te gaan? Allemaal redenen om nu te kiezen voor een messenblok! Wat de voordelen zijn van een messenblok? Dat leggen we je hieronder uit!

Ieder mes binnen handbereik

Als je aan het koken bent, is het lastig als je niet meteen kunt beschikken over het juist mes. Bijvoorbeeld voor het snijden van plakjes aardappel, heb je weer een ander mes nodig dan voor het snijden van taai vlees. In de praktijk ben je tijdens een kooksessie dan waarschijnlijk veel extra tijd kwijt, omdat je ieder laadje open moet trekken om het juiste mes te vinden. Een messenblok is ideaal als je lekker wilt werken; deze staat voor je neus en je trekt er zo het mes uit, die je nodig hebt. Ideaal toch?

Schoner werken

Omdat bij messen in een messenblok, ieder mes zijn eigen sleuf heeft, wordt deze ook minder snel vies. In volle la met bestek, is de kans dan ook veel groter dat een mes vies zal worden. Dit zorgt ervoor dat je met een messenblok veel hygiënischer kunt werken, wat natuurlijk wel zo fijn is. Een ander voordeel van een messenblok is, dat je messen ook lekker scherp blijven. Ieder mes heeft zijn eigen sleuf, waardoor het niet in aanraking komt met ander bestek. Door het schuren tegen ander bestek aan, worden je messen namelijk veel sneller bot, wat natuurlijk niet ten goede komt van de scherpte die je nodig heb om te snijden.

Bespaar veel ruimte

Heb je een kleine studentenflat? Of wil je gewoon iedere centimeter van je keuken goed benutten? Ook hiervoor is een messenblok ideaal. Een messenblok is niet alleen optisch een aanwinst voor je keuken, maar neemt bovendien ook nog eens heel weinig ruimte in. Heb je gekozen voor een minimalistische keuken, waarbij je het liefste zo min mogelijk spullen in je keuken wilt hebben? Een messenblok past uitstekend bij deze interieurstijl. Ga jij ook voor de voordelen van een messenblok?