Wat voor cadeau neem je mee op kraamvisite?

Wat voor cadeau neem je mee op kraamvisite?

Ken jij vrienden of mensen in de familie die in verwachting zijn van een kind? Als je op kraamvisite gaat, is het natuurlijk gebruikelijk om een cadeau voor de baby mee te nemen. Heb je moeite om iets uit te kiezen? Of weet je niet precies wat handig is om te geven? In dit artikel hebben wij een aantal tips en voorbeelden om je hierbij te helpen.

Hoe kies je een kraamcadeau?

Waar je goed over na moet denken, is dat er veel mensen op kraamvisite zullen komen. Bij het uitzoeken van een cadeau, is het dus handig om dit in overleg te doen met de andere vrienden en familieleden. Zo zorg je ervoor dat de ouders niet tien keer dezelfde producten en kleding krijgen, zoals sokken of een baby slaapzak. Heb je minder goed contact met de andere vrienden en familie van de ouders? Dan is het handig om iets te kiezen wat minder voor de hand ligt.

Als je kiest voor speelgoed of knuffels, zit je bijna altijd goed. Kinderen hier altijd meer van gebruiken en de kans dat je hetzelfde koopt als iemand anders, is erg klein. Je kunt ook veel houten, leerzaam speelgoed vinden, wat erg leuk is om te geven. Verder heb je ook nog cadeaus die je erg weinig ziet, zoals een leuk boekje als aandenken van de geboorte, of een kinderboek met de naam van het kind erin verwerkt. Een kraamcadeau hoeft niet perse praktisch te zijn, je kunt ook kiezen voor iets dat leuk is voor later.

Kraamcadeau laten bedrukken

Op internet kun je veel leuke, unieke kraamcadeaus vinden. Deze kun je ook nog laten bedrukken met een foto, of met de naam van het kind. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij slaapzakken, dekentjes en bij shirtjes en andere kleding. Deze cadeaus zullen de ouders waarschijnlijk al van iemand krijgen, dus je kunt ook een bedrukte knuffel kopen, of iets wat je minder vaak ziet, zoals een badcape. Als je een cadeau laat bedrukken of graveren, is het net even wat persoonlijker en unieker. Hiermee is het kraamcadeau ook meteen een mooi aandenken voor de toekomst.

Let wel op, want soms kan het even duren voordat je het cadeau in huis hebt. Zeker als het drukke weken zijn en als je het cadeau wilt bedrukken. Je wilt natuurlijk niet zonder kraamcadeau aankomen als je op visite gaat. Heb je echt geen idee wat je moet geven, of is het cadeau er nog niet op tijd? Dan kun je ook een cadeaubon kopen, bij een website of winkel voor kinderspullen.