Wat zijn fillers en waarom zijn ze zo populair?

Wat zijn fillers en waarom zijn ze zo populair?

Veel mensen kiezen voor fillers, om bijvoorbeeld vollere lippen te krijgen of jukbeenderen mee te accentueren. Heb jij ook weleens overwogen om fillers te nemen, maar weet je niet wat dit precies zijn en hoe een behandeling precies in zijn werk gaat? Het is natuurlijk verstandig om jezelf goed voor te bereiden, voordat je overgaat om een dergelijke cosmetische behandeling. In onderstaande blog kun je lezen wat fillers precies zijn en wat eigenlijk het verschil is tussen een Botox behandeling en het in laten brengen van fillers. Lees je mee?

Wat zijn fillers?

Fillers zijn feitelijk een soort gel, die je kunt gebruiken om volumeverlies mee op te vangen. Bijvoorbeeld kun je het inzetten om ingevallen wangen weer mooi op te vullen. Het is de ideale cosmetische behandeling om je lippen er weer goed uit te laten zien, maar ook kun je het inzetten als je bijvoorbeeld last hebt van wallen. Fillers zorgen direct voor een fris, jeugdig resultaat. Ook als je een wat meer sprankelend uiterlijk wilt, kan dit prima met fillers. Heerlijk toch?

Natuurlijk proces

De kracht van fillers is dat er een lichaamseigen stof in je lichaam wordt gebracht. Deze stof heet hyaluronzuur, een stof die dus ook door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Doordat je lichaam dit herkent, zal het niet afgestoten worden, waardoor je van fillers geen vervelende bijwerkingen krijgt. Je lichaam is ook in staat om deze stof zelf weer af te breken, zonder dat dit jaren ongewild door je lichaam zwerft. Voor je huid zijn fillers ook goed, er zitten namelijk stoffen in die positief zijn voor je huid, waardoor deze langer mooi blijft.

Verschil fillers en botox

Bij een Botox behandeling krijgen spieren een ontspanningsbehandeling. Rimpels bijvoorbeeld, zijn feitelijk aangespannen spieren, met een Botox behandeling ontspannen deze spieren en verdwijnen de rimpels. Met een dunne naald, wordt de Botox ingespoten, deze behandeling duurt ongeveer een kwartier. Hierbij wordt er een stof ingebracht genaamd Botuline Toxine, die zorgt voor een ontspannend effect. Bij fillers wordt er een soort gel ingebracht die voor meer volume zorgt op bepaalde delen van je lichaam. Interesse om voor een behandeling te gaan, waarbij er gebruik wordt gemaakt van fillers? Kies dan voor Fillers Maastricht, een vertrouwd adres, waar je in goede handen zult zijn. Heerlijk toch?