Zorgeloos verhuizen met deze vier verhuistips

Zorgeloos verhuizen met deze vier verhuistips

Je laat je oude vertrouwde plekje achter en je komt terecht in een nieuwe omgeving. Verhuizen is soms een hele opgave. Van je spullen inpakken tot op de dag van de verhuizing, het levert soms de nodige stress op. Heb je een verhuizing op de planning staan? Dit is waar je op kunt letten.

1. Regel alle administratieve zaken voor je verhuizing

Het is fijn als je alle administratieve zaken al geregeld hebt bij de gemeente, voordat je gaat verhuizen. Zoek voor jezelf uit wat je allemaal moet regelen en aan welke instanties je je adreswijziging moet doorgeven. Denk aan abonnementen, lidmaatschappen en op je werk. Dit scheelt een boel, want zo hoef je tijdens het uitpakken van al je spullen daar al niet meer aan te denken.

2. Pak en sorteer je spullen tegelijkertijd

Pak al je spullen per ruimte in en schrijf op de verhuisdoos waar je de dozen wil hebben staan. Bedenk tijdens het inpakken of je de spullen wel echt nodig hebt. Geef onnodige spullen een tweede leven door ze bijvoorbeeld te verkopen of naar een kringloopwinkel te brengen. Zo sorteer je voor je verhuizing al spullen en dat scheelt weer tijd tijdens het uitpakken. Je wil natuurlijk niet oneindig lopen zoeken tussen alle dozen, nadat je verhuisd bent. Zet daarom breekbare en kostbare spullen in aparte dozen. Je kunt ze natuurlijk ook apart vervoeren in een tas, of bij je houden tijdens de verhuizing. Dat scheelt weer zoeken!

3. Meet je meubilair op

Niets is zo vervelend als een zeten slepen en verhuizen, om er vervolgens achter te komen dat hij niet past in de ruimte of door de deur kan. Meet je meubilair, voordat je gaat verhuizen. Zo weet je meteen welke meubels je moet demonteren of welke meubels je kunt vervangen. Het is verstandig om dit al ver voor je verhuizing te doen. Mocht je namelijk gaan voor nieuwe meubels, zit de kans erin dat je een wachttijd hebt van een aantal weken. Je kunt natuurlijk ook op verschillende tweedehands-websites kijken of daar nog een mooi meubelstuk te koop staat.

4. Denk aan je raamdecoratie

Raamdecoratie is onmisbaar in je woning. Bedenk van tevoren wat je met je oude raamdecoratie gaat doen. Ieder raam is anders, dus de kans is groot dat je huidige raamdecoratie niet perfect hangt voor de nieuwe ramen. Een duo rolgordijn dat te klein is of shutter met teveel lamellen zien er vaak niet mooi uit. Nieuwe raamdecoratie hoeft niet duur te zijn, evenals 100% maatwerk.

Laat je voor de verhuizing inspireren. Struin bijvoorbeeld Pinterest af naar raamdecoratie ideeën en vraag gratis kleurstalen aan. Zo weet je precies wat je wel en niet mooi vindt. Net als bij meubels, zit er ook bij raamdecoratie een levertijd op. Bestel ze dus op tijd of informeer naar de levertijd. Zo levert Veneta.com al raamdecoratie binnen 6 tot 10 werkdagen. Houd ook rekening met de wachttijd op bijvoorbeeld de montageservice, wanneer je zelf niet zo handig bent. Wanneer ga jij verhuizen?