Waarom voetbal zo goed is voor kinderen

Waarom voetbal zo goed is voor kinderen

Kinderen zijn vaak dol op voetballen en dat is maar goed ook, want deze sport heeft namelijk enorm veel voordelen. Kinderen zijn veel aan het bewegen, waardoor ze sterker worden en het uithoudingsvermogen toeneemt. Daarnaast is voetballen een sociale sport; in teamverband moeten ze constant rekening met elkaar houden. Ook voor het incasseringsvermogen is voetbal aan te raden; door soms te verliezen leren kinderen ook om te gaan met tegenslagen.

Meer zelfvertrouwen door voetbal

Veel kinderen hebben posters boven hun bed hangen van hun favoriete voetballer. Dit kan een poster zijn van Frenkie de Jong of van Mathijs de Ligt, misschien wel van Ronaldo of Messi. Kinderen kijken op tegen hun idolen en willen later ook zo beroemd worden. Tijdens voetbalwedstrijdjes met vriendjes zullen ze hun idool nadoen, dit geeft kinderen zelfvertrouwen. Doordat ze net als hun idool beroemd willen zijn, zullen ze bereid zijn om hiervoor te trainen. Door te trainen worden ze beter in het voetbal, wat weer zelfvertrouwen zal geven. Dit zelfvertrouwen nemen kinderen ook bijvoorbeeld weer mee naar de basisschool, waarmee de leerprestaties verbeterd kunnen worden.

Voetbal houdt kinderen gezond

Een voordeel van voetballen is ook dat het gebeurt in de buitenlucht. Op de bank computerspelletjes spelen met slecht weer is prima, maar als het weer goed is, geven veel ouders er de voorkeur aan at hun kinderen buiten gaan spelen. Buiten is er veel frisse lucht en komen kinderen in aanraking met andere kinderen, waardoor ze ook nog eens werken aan hun sociale vaardigheden. Van het voetballen zelf worden kinderen sterker en bouwen ze een beter immuunsysteem op. Hierdoor blijven kinderen gezond en zijn ze minder vatbaar om ziek te worden.

Voetbal maakt kinderen competitief

Koop hier voetbalspullen Als kinderen kunnen beschikken over goed materiaal leg je hiermee een goede basis. Denk hierbij aan kwalitatief goede voetbalschoenen waardoor ze geen blessures krijgen. Ook voetbalsokken, een voetbalbroek en een voetbalshirt zijn belangrijk om een goede start te maken in het voetbal. Dit geldt ook voor het aanschaffen van een bal die gemaakt is om mee te voetballen. Een te lichte of te zware bal beïnvloedt het voetbalspel op een verkeerde manier, dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is ook aan te raden om voetbaldoeltjes aan te schaffen voor kinderen, hiermee kun je op een grasveldje snel een wedstrijdje spelen met echte doelen. Kinderen willen graag doelpunten maken, het liefste in een echt doel. Deze doeltjes zijn gemakkelijk neer te zetten en weer op te bergen. Wedstrijdjes spelen maakt kinderen competitief, ze willen winnen, waardoor ze nog beter hun best gaan doen. Dit element nemen ze mee als bagage in hun lerende leven en later ook in hun werkzame leven.