Geen Bluetooth op je computer? Zo kun je toch Bluetooth apparaten te verbinden

Geen Bluetooth op je computer? Zo kun je toch Bluetooth apparaten te verbinden

Heb je een computer zonder ingebouwde Bluetooth? Geen probleem! Er zijn verschillende manieren om toch Bluetooth apparaten te verbinden. In dit artikel bespreken we enkele handige oplossingen.

Een Bluetooth receiver gebruiken

Een eenvoudige manier om Bluetooth op je computer te krijgen, is door een Bluetooth receiver te gebruiken. Dit apparaatje wordt via een USB-poort op je computer aangesloten en fungeert als een externe Bluetooth-ontvanger. Hiermee kun je draadloze apparaten zoals speakers, muizen en toetsenborden met Bluetooth-functionaliteit verbinden.

Een Bluetooth receiver is gemakkelijk in gebruik. Je sluit hem simpelweg aan op een vrije USB-poort van je computer en de receiver zal automatisch worden gedetecteerd. Nadat je computer de receiver herkent heeft, kun je Bluetooth apparaten verbinden zoals je dat normaal zou doen.

De Bluetooth van je telefoon gebruiken

Een andere manier om Bluetooth apparaten te verbinden met je computer is door gebruik te maken van de Bluetooth functionaliteit van je telefoon. Veel moderne smartphones hebben ingebouwde Bluetooth en kunnen fungeren als een soort Bluetooth adapter.

Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat zowel je computer als je telefoon Bluetooth hebben ingeschakeld. Vervolgens kun je op je computer zoeken naar beschikbare Bluetooth apparaten. Je telefoon zou in de lijst moeten verschijnen. Je kunt vervolgens je telefoon koppelen aan je computer om Bluetooth apparaten te verbinden en bestanden uit te wisselen.

Een Bluetooth-dongle gebruiken

Als je niet over een geschikte telefoon beschikt, kun je ook een Bluetooth-dongle gebruiken. Dit is een klein apparaatje dat je op een USB-poort van je computer kunt aansluiten, net als een Bluetooth receiver.

Een Bluetooth-dongle werkt op dezelfde manier als een Bluetooth receiver, maar is over het algemeen iets geavanceerder. Dongles kunnen hogere datasnelheden ondersteunen en hebben vaak een groter bereik dan receivers. Dit kan handig zijn als je Bluetooth apparaten op grotere afstand wilt gebruiken.

Bluetooth via een audio adapter

Als je alleen Bluetooth wilt gebruiken om audio te streamen, kun je overwegen om een Bluetooth audio adapter aan te schaffen. Deze apparaten kunnen een bedrade audio-uitgang van je computer omzetten naar een draadloze Bluetooth-verbinding.

Je sluit de adapter simpelweg aan op de audio-uitgang van je computer en verbindt je Bluetooth speakers of hoofdtelefoon met de adapter. Op deze manier kun je draadloos naar muziek of andere audiobestanden luisteren, zonder dat je computer Bluetooth-functionaliteit nodig heeft.

Zelfs als je computer geen ingebouwde Bluetooth heeft, zijn er verschillende manieren om toch Bluetooth apparaten te verbinden. Of je nu een Bluetooth receiver, een Bluetooth-dongle, je telefoon of een Bluetooth audio adapter gebruikt, er is altijd een oplossing die bij je behoeften past. Het toevoegen van Bluetooth-functionaliteit aan je computer opent de deur naar talloze mogelijkheden om te genieten van draadloze technologie en apparaten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verbind je apparaten via Bluetooth!