Leeftijd berekenen in Excel

Leeftijd berekenen in Excel

Het kan soms erg handig zijn om uit te rekenen hoe oud iemand is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitrekenen van iemands leeftijd omdat diegene bijvoorbeeld contributie moet betalen. Als er bij een vereniging verschillende tarieven gelden voor verschillende leeftijdscategorieën, dan is dit wel erg handig om dit betrouwbaar en snel te kunnen doen. In Excel heb je deze mogelijkheid. Binnen een handomdraai weet je iemand zijn leeftijd, zeker als je dit voor meerdere mensen moet doen, is het wel zo fijn als je dit met een handigheidje, in een korte tijd, kunt doen. Vaker dit soort tips lezen? Ga naar pctipvandedag.nl en je vindt er nog veel meer!

Formules helpen je

Leeftijd berekenen in Excel is heel eenvoudig. Door in Excel een formule in te voeren, kun je berekenen hoe oud iemand is. Maar ook kun je in Excel bijvoorbeeld uitrekenen hoe lang iemand bijvoorbeeld nog moet werken of hoeveel werkdagen iemand nog actief zal zijn voor je onderneming. Het is ook erg handig om te weten hoe oud iemand op een datum in de toekomst is, zodat je bijvoorbeeld kunt uitrekenen hoeveel mensen je in dienst hebt boven een bepaalde leeftijd, op een specifieke datum in de toekomst. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook in de gaten houden of je personeelsbestand niet vergrijst en kun je hier eventueel tijdig op anticiperen.

Excel biedt veel mogelijkheden

Heb je eenmaal uitgerekend wat je wilde weten, dan kun je deze gegevens in Excel gemakkelijk weer voor andere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om met deze gegevens een mooie, duidelijke grafiek te maken van alle leeftijden van je medewerkers, op een datum in de toekomst. Handig om bij presentaties te gebruiken, om aan te geven waar je als bedrijf in de toekomst zult staan qua personeelsbestand. Je kunt het uitrekenen van leeftijden overigens ook gebruiken voor privédoeleinden. Denk hierbij aan het organiseren van een familieweekend volgend jaar. Als je vandaag precies wilt weten hoe oud al je familieleden volgend jaar zijn, voer je gewoon een formule in Excel in. Met deze informatie kun je bijvoorbeeld weten hoeveel je moet reserveren voor de entree van een pretpark die jullie gaan bezoeken als familie. Vaak wordt er in dit soort parken gewerkt met verschillende tarieven per leeftijdscategorie. Dan is het wel zo fijn als je vooraf weet waar je aan toe bent en hoeveel geld je hiervoor moet reserveren. In Excel reken je het gemakkelijk en snel uit. Handig toch?