Hoe kun je de productiviteit op kantoor vergroten?

Hoe kun je de productiviteit op kantoor vergroten?

Wil je productiever zijn tijdens werk op kantoor? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om hiervoor te zorgen. Zo kun je eens kijken naar de indeling van je dag, je pauzes en ook naar de ruimte waarin je werkt. Door je planning en kantoorinrichting te veranderen, kun je al flinke stappen zetten. In dit artikel lees je alles over productiviteit op kantoor en hoe je dit kunt verhogen.

Productiever werken op kantoor

Als je productiever wilt worden op kantoor, is het verstandig om eerst na te denken over hoe jij nu precies werkt. Welke elementen helpen je productief te zijn en welke zorgen ervoor dat je afgeleid raakt? Probeer afleidende factoren zoveel mogelijk te verminderen. Hiervoor kun je ook een goede, duidelijke planning maken voor je werkdagen. Je kunt ook eens proberen de indeling van je dag aan te passen of ervoor te zorgen dat je meer beweegt tijdens werk. Misschien heb je na een aantal dagen op deze manier veel meer werk af.

Neem een pauze

Pauzes en afwisseling zijn hierbij ook niet te onderschatten. Zorg ervoor dat je regelmatig even pauze neemt, zodat je niet oververhit raakt en je hersenen even kunnen rusten. Je kunt hiervoor ook wat makkelijkere, simpele taken inplannen, tussen de moeilijkere taken in. Voor deze taken heb je dan minder focus en energie nodig, waardoor je je weer kunt opladen. Op deze manier kun je weer met frisse moed aan de slag met lastige werkzaamheden.

Inrichting van je kantoor

Hoe je jouw werkplek hebt ingericht, is ook een belangrijke factor. Zoals eerder genoemd, moet je afleiding proberen te verminderen. Zorg dat je werkplek is opgeruimd en dat je spullen niet laat slingeren. Bewaar spullen op een logische plek, zodat je deze snel kunt terugvinden. Zo verspil je minder tijd aan spullen zoeken, schoonmaken en opruimen. Zorg ook dat je op kantoor veel ruimte hebt, met een minimalistische inrichting. Meestal voelen mensen zich hierdoor prettiger op kantoor.

Zelfs het licht op kantoor is belangrijk. Van fel, wit licht dat lijkt op zonlicht, krijgen mensen meer fut en energie. Zorg daarom dat je geen gekleurd, gedimd sfeerlicht op kantoor hebt. Meer vragen over het inrichten van je werkplek? Een interieurarchitect kantoor kan je hiermee verder helpen.